Actief in de natuur

Park + stad = Parkstad!

Wist je dat deze stedelijke samensmelting in Oostelijk Zuid-Limburg de naam Parkstad kreeg vanwege de unieke combinatie van stad en groen? Er wonen zo’n 250.000 mensen – meer inwoners dan de vijfde stad van Nederland! – en toch heeft het op veel plekken een groen en landelijk karakter. We nemen je mee langs de groenste plekken van Parkstad.

Top 10 lekker actief in Parkstad Limburg

Ommetje Puttergewande

Wil je graag een korte en makkelijke wandelroute van 4,2 km rond Voerendaal lopen? Dan is dit de geschikte route voor jou. Onderweg kom je enkele avontuurlijke stapstenen tegen.

⟶ Vlog van Natuurmonumenten

Grote grazers in de Schinveldse Bossen

Parkstad Limburg is meer dan kijk je mee naar de grote grazers in de Schinveldse bossen? Deze keer ging boswachter Anke van Natuurmonumenten naar de Schinveldse Bossen, om te kijken naar de grote grazers, de Schotse hooglanders.

 

Bekijk de vlog

Ga je mee op wijn Safari?

De Wijn Safari in samenwerking met Wijngoed Fromberg in Ubachsberg is perfect voor actieve natuurgenieters en liefhebbers van een goed glas wijn! Een wandeling van 8 kilometer neemt je mee door het zo kenmerkende Zuid-Limburgse landschap: heuvelachtig, groen en zeer afwisselend.

Er valt nog zo veel te ontdekken in Parkstad Limburg