Parkstad Limburg bruist!

Er valt zo veel te beleven!

Haal diep adem in de culturele lentebries die al jaren door Parkstad waait: kunst, theater, muziek, musea... Van oudsher staat cultuur hier hoog in het vaandel en nog steeds kent Parkstad landelijke toppers, zoals Pinkpop in Landgraaf, het Wereld Muziek Concours in Kerkrade, Cultura Nova in Heerlen en Parkstad Limburg Theaters, niet geheel toevallig een van de beste theaters van het land. Of wat dacht je van ParkCity Live in Heerlen en de folkloristische Parade Brunssum.

Dit is er nu te doen:

Er valt nog zo veel te ontdekken in Parkstad Limburg

Een regio boordevol topattracties

Hier vind je het grootste indoor skidorp van Europa, de hoogste ‘wandeltrap' van Nederland, de grootste woonboulevard van Europa, de innovatiefste dierentuin van Europa, Het allermooiste kasteel van Nederland, de grootste Romeinse opgraving en het oudste gebouw van Nederland en komt de Nederlandse mijnhistorie tot leven.

Lees verder
Twee vrienden kijken lachend tussen de kleding in een kledingrek

Shoppen en struinen

Parkstad Limburg heeft van alles in huis om het de winkelliefhebber naar de zin te maken! En over 'huis' gesproken: de grootste Woonboulevard van Nederland ligt in Heerlen!

Lees verder
Een paarse Brunssummerheide op een mistige dag

Actief in de natuur

Parkstad Limburg is meer dan alleen 'stad'. Parkstad Limburg is vooral groen. Uitgestrekte heide, schitterende natuurgebieden, kilometers aan wandelpaden, fietspaden en ruiterpaden. Noem het op en je vindt het in de regio. En als dat niet genoeg is, ga je gewoon in Schinveld bij de Zweefvlieg Club de lucht in!

Lees verder