Ridders en Rovers

De Middeleeuwen in Parkstad

Het waren donkere tijden die zich afspeelden achter kloostermuren, in boerenhoeves, in kerken en in de vele kastelen. In Parkstad stap je zo in dat mysterieuze middeleeuwse verleden, bijvoorbeeld in het best bewaarde kasteel van Europa, in het spoor van de bende van de Bokkenrijders of in een groot, 900 jaar oud abdijencomplex.

Landsfort Herle: ontdek Heerlen in de middeleeuwen

In het hart van het huidige Heerlen ligt een middeleeuwse vesting, Landsfort Herle. Steeds meer informatie uit de Heerlense middeleeuwen komt aan de oppervlakte. Ontdek de middeleeuwse sporen in Heerlen.

Ga je mee op pad?

Middeleeuwse Avonturen in Voerendaal

Wandel over spannende paadjes en bewonder de prachtige Voerendaalse kastelen tijdens een mooie wandeltocht van 8,4 km. Onderweg duik je met een avontuurlijke audiotour en speurtocht dieper in het Middeleeuws verleden.

Speuren naar sporen in Landsfort Herle

Een wandeling van 3,2 kilometer rond de verdwenen vesting uit middeleeuws Heerlen. Volg de route en laat de periode van ridders en rovers weer tot leven komen. Ga je mee op pad?

Neem een duik in het Middeleeuws verleden van Voerendaal

Wandel over spannende paadjes en bewonder de prachtige Voerendaalse kastelen tijdens een mooie wandeltocht van 8,4 km. Onderweg duik je met een avontuurlijke audiotour dieper in het Middeleeuws verleden. Voor de jongste wandelaars is de route opgesplitst in twee spannende lussen compleet met speurtochtopdrachten en een geocache.

Ontdek hier de Middeleeuwen in Parkstad!

Overnachten in prachtige Middeleeuwse accommodaties

Beleef de leukste Middeleeuwse evenementen

Herbeleef de leukste Middeleeuwse activiteiten

Ontdek Parkstad met deze indrukwekkende verhaallijnen!