Nieuw Elan

Vanaf 2000

Na het diepe dal dat de sluiting van de mijnen veroorzaakte, kreeg Parkstad weer kleur op haar wangen. Dat kwam door een rigoureuze sociale aanpak, hernieuwde liefde voor erfgoed en de opening van de ene topattractie na de andere. Dat Parkstad – volop in beweging, met nieuwe natuur en doordrongen van cultuur en beleving – wacht op jouw ontdekking.

Ga je mee op pad?

Stadswandeling Heerlen

Tijdens deze stadswandeling van 3,8 km door het stadscentrum van Heerlen ontdek je hoe Heerlen zich ontwikkelde van een Romeinse Nederzetting tot de eigenzinnige en moderne stad van nu.

Street Art Route Heerlen

Ontdek dé mural-hoofdstad van Nederland: overal in Heerlen vind je de mooiste kunstwerken. Deze route van 4 km voert je langs de belangrijkste murals en ook langs de kleinere verborgen schatten van de stad.

Aurora is dé grootste mural van Europa!

Kunstenaars van Boa Mistura hebben samen met bewoners gewerkt aan een nieuw Aurora, dé grootste mural van Europa! Een muurschildering van maar liefst 15.000m2. Niet alleen ter verfraaiing van het gebouw, maar zeker ook omdat kunst verbindt! Laat je rondleiden door de bewoners zelf en ontdek plekjes die normaal voor buitenstaanders verborgen blijven.

Ontdek en beleef het herboren Parkstad!

Logeren op moderne locaties

Heerlen: Street Art City!

Ga te voet door de betonnen jungle van Heerlen en ontdek de mooiste murals tijdens een Street Art wandeling. Kijk goed om je heen je ziet ze overal! Van verstopte minischilderijtjes tot enorme muurschilderingen van internationale kunstenaars. Je mag er gratis van genieten!

Bourgondisch genieten in de meest moderne horeca-zaken

Laat je meevoeren door vernieuwende events

Ontdek Parkstad met deze indrukwekkende verhaallijnen!