Parkstad Limburg door de eeuwen heen

Geen enkel gebied heeft een verhaal als dat van Parkstad: Romeinen die wegen en badhuizen bouwden, kerken en kastelen die verrezen in de Middeleeuwen, de vurige goudkoorts rondom steenkool en de val van de allesomvattende mijnindustrie. Als een groene feniks rees Parkstad op en bloeide uit tot een toeristische bestemming van formaat. Ga je mee op ontdekking? 

Ontdek Parkstad via 5 indrukwekkende verhalen!

Beleef het complete verhaal van Parkstad

In de Visit Zuid-Limburg Experience Heerlen-Parkstad in het Maankwartier komen alle 5 de verhaallijnen tot leven! Hier beleef je het complete verhaal van Parkstad en word je geïnspireerd Parkstad en omgeving zelf verder te ontdekken.

Parkstad door de tijden heen

Maak een reis door het boeiende verleden van Parkstad Limburg, een streek die zich telkens opnieuw uitvindt. De film is gratis te bekijken in de kleine cinema in de nieuwe Visit Zuid-Limburg Heerlen-Parkstad Experience in het Maankwartier, Spoorplein 40 in Heerlen. 

⟶ Vlog van Jenneke

Duik in de geschiedenis van Heerlen

Jenneke neemt je mee door het kloppend hart van Parkstad Limburg tijdens de stadswandeling Heerlen, die start vanuit de Visit Zuid-Limburg Experience. Kom alles te weten over de geschiedenis van Parkstad. Ga je mee op pad?

Lees verder

Er valt nog zo veel te ontdekken in Parkstad Limburg