Wat is er te doen in Parkstad Limburg?

De moderne, energieke en dynamische regio van Zuid-Limburg

Hier vind je het grootste indoor skidorp van Europa, de hoogste ‘wandeltrap' van Nederland, de grootste woonboulevard van Europa, de innovatiefste dierentuin van Europa, Het allermooiste kasteel van Nederland, de grootste Romeinse opgraving en het oudste gebouw van Nederland en komt de Nederlandse mijnhistorie tot leven.

Een regio boordevol topattracties

De moderne, energieke en dynamische regio van Zuid-Limburg.  Een gebied van uitersten en contrasten en de snelst groeiende toeristische bestemming van Nederland! Hier valt zo veel te beleven. Ontdek het zelf.

Actief in de natuur

Parkstad Limburg is meer dan alleen 'stad'. Parkstad Limburg is vooral groen. Uitgestrekte heide, schitterende natuurgebieden, kilometers aan wandelpaden, fietspaden en ruiterpaden. Noem het op en je vindt het in de regio. En als dat niet genoeg is, ga je gewoon in Schinveld bij de Zweefvlieg Club de lucht in!

Top 10 hotspots in Parkstad Limburg

Voor het eerst in Parkstad Limburg? Of ben je er al vaker geweest? Wij hebben een top 10 gemaakt van dingen die je in ieder geval gezien of gedaan moet hebben tijdens je verblijf.

Shoppen en struinen

Slenteren door het centrum van Heerlen, Kerkrade of Brunssum. Etalages kijken of inkopen doen. Struinen over de markt of door de overdekte winkelcentra in Landgraaf en Brunssum. Parkstad Limburg heeft van alles in huis om het de winkelliefhebber naar de zin te maken! En over 'huis' gesproken: de grootste Woonboulevard van Nederland ligt in Heerlen!

Weidse parken en natuurgebieden

De naam Parkstad roept landelijke én stedelijke associaties op. Dat komt doordat aan de steden en dorpen weidse parken en natuurgebieden grenzen. Ga je mee op ontdekking? 

Ontdek Parkstad op de fiets

Deze fietsroutes lopen dwars door het hele gebied. Parkstad Limburg ligt pal tegen de Duitse grens en heeft zowel een landelijke als stedelijke sfeer. Bebouwing te midden van groen en groen te midden van bebouwing.

⟶ Blog van Kim van het Reiskoffertje

Een dagje op pad in Kerkrade

Kim van het Reiskoffertje ging op ontdekking in Kerkrade. Ze deelt al haar tips voor een dagje vol met historisch erfgoed, natuur en speciaalbier. Lees de blog en laat je inspireren! 

Lees verder

Er valt nog zo veel te ontdekken in Parkstad Limburg