Moeder met kind achterop en vader fietsen door Zuid-Limburg

Fietsen in Parkstad

Ontdek Parkstad op haar best via 4 fietsknooppuntenroutes

Deze fietsroutes lopen dwars door het hele gebied. Parkstad Limburg ligt pal tegen de Duitse grens en heeft zowel een landelijke als stedelijke sfeer. Bebouwing te midden van groen en groen te midden van bebouwing.

 

Laat je verrassen door dit gebied van contrasten! Fietsend door natuurgebieden, langs kastelen, over de heuvels en de grens, ontdek je Parkstad Limburg op haar best. Volg de bordjes met de knooppunten, onderdeel van het fietsroutenetwerk. 

Welke route kies jij?

Bruggetje over het water naar Kasteel Terworm

Kastelenroute

Op deze fietsroute zie je de kastelen Terworm, Meezenbroek en Amstenrade, allemaal met een eigen uniek gezicht en allemaal beeldschoon. Ook ontdek je de woeste ruïnes van kasteel Eyckholt en Kasteel Schaesberg. 
Een vergezicht over de paarse heide en groene graslanden van de Brunssummerheide

Groenfietsroute

Deze route start midden in het unieke landschap van de Brunssummerheide waarna je het groene hart van Zuid-Limburg ontdekt. Je ontdekt de mooiste plekjes rondom de Schinvelderbossen en het Schutterspark.

Uitzicht op de molen op de heuvel op de Vrouweheide in Ubachsberg

Heuvelroute

Deze Parkstad Limburg Heuvelroute start vanaf het domein van Kasteel TerWorm waar laaggelegen moerassen zich afwisselen met hooggelegen akkers en loofbossen. In het zuidelijke deel van deze fietsroute doorkruis je het traject van het Miljoenenlijntje waar de nostalgische stoomtrein zorgt voor een prachtig plaatje.

Galloway runderen in de Schinveldse Bossen

Grensroute

Deze route start midden in het unieke landschap van de Brunssummerheide waarna je het groene hart van Zuid-Limburg ontdekt. Je ontdekt de mooiste plekjes rondom de Schinvelderbossen en het Schutterspark. In Amstenrade fiets je langs Kasteel Amstenrade, waar originele meubels en een indrukwekkend familiearchief herinneren aan een roemrijke geschiedenis.

Een man en een vrouw zitten aan een picknicktafel boven aan de Gulperberg met twee fietsen

Welverdiende pitstop

Voor, na of tijdens je fietstocht kun je lekker uitrusten op een zonnig terras of in een sfeervol restaurant. Of gezellig picknicken onderweg! De leukste eet- en drinkgelegenheden in Parkstad Limburg hebben wij voor je verzameld!

Bekijk alle fietsroutes in Parkstad Limburg

Oplaadpunten elektrische fiets of scootmobiel

Hieronder op de kaart staan de naam- en adresgegevens van de officieel erkende oplaadpunten in Parkstad aangegeven. Je kunt deze oplaadpunten herkennen aan het speciale bordje met de vermelding 'officieel erkend oplaadpunt' dat in de buurt van het oplaadpunt zelf of aan de gevel van het pand is opgehangen.

Oplaadpunten op de kaart:

Weergeven op de kaart

Er valt nog zo veel te ontdekken in Parkstad Limburg

Het achteraanzicht van Kasteel Terworm op een zomerse dag

Bourgondisch genieten

In Parkstad Limburg kun je heerlijk eten, borrelen, snoepen en genieten. Van Limburgse vlaai tot traditioneel 'zoervleisj', van de beste restaurants tot een heerlijk ijsje met een uitzicht om bij weg te dromen. 

Lees verder
Klassieke hotelkamer met tweepersoonsbed in blauwtinten.

Blijf je slapen?

Een heerlijk weekje vakantie met het gezin of een sportief weekend met zijn tweeën? Lekker wegdromen na een enerverende dag in Parkstad Limburg! 

Lees verder
Gezin wandelt met hond in het bos

Actief in de natuur

Parkstad Limburg is meer dan alleen 'stad'. Parkstad Limburg is vooral groen. Uitgestrekte heide en natuurgebieden, kilometers aan wandel, fiets-en ruiterpaden.

Lees verder