detail

Grensroute Parkstad Limburg

Regio Parkstad heeft de rustgevende, bloeiende natuur van een park en de activiteit en gezelligheid van een stad. Voor iedereen is hier wel iets leuks en interessants te beleven, van bruisende steden tot knusse dorpen en weidse natuurgebieden. Dit gebied van uitersten is dan ook niet voor niets de Beste Reisbestemming ter Wereld geworden namens de Word Travel & Tourism Council. De regio draagt deze titel met trots. 

De schitterende Grensroute laat je de mooiste plaatsen in de natuur zien: de meanderende Worm, waar bevers en ijsvogels hun woonplek hebben, de lieflijke Anstelvallei rond kasteel Erenstein en de welvende groene weiden van het Pferdelandpark, tussen Kerkrade en het Duitse Aken. Bovendien vind je onderweg de leukste terrasjes en cafeetjes om te pauzeren. 

Tip! Onderweg kom je langs Abdij Rolduc. Benieuwd naar de verhalen of een kijkje binnen nemen? Bekijk de 360-graden tour of beluister de audiotour. Beide tours zijn ook toegankelijk door de qr-codes op het gevelbordje bij de abdij te scannen.  

Start- en eindpunt


Abdij Rolduc, Heyendallaan 82 te Kerkrade

Soort route


Fietsroute

Afstand


36,8 km

Knooppuntenlijst


20 - 22 - 42 - 35 - 36 - 61 - 62 - 63 - 64 - 65 - 40 - 41 - 109 - 46 - 43 - 44 - 3

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt