Bokkenrijdersroute KR1 Kerkrade

Bokkenrijdersroute KR1 Kerkrade

In Limburg was de achttiende eeuw het tijdperk van de Bokkenrijders: de legendarische roversbende die zijn naam ontleende aan de mythische figuren die op bokken door de lucht denderden. Rovers zul je niet tegenkomen op deze route; wel dichte bossen en kloostermuren waardoor je je terug in die legendarische tijd waant. 

De prachtige abdij van Rolduc heeft een eigen brasserie waar je heerlijk kunt lunchen in een bijzondere omgeving. Let ook op de Baalsbruggermolen aan het meanderende grensriviertje de Worm – dit is de enige abdijmolen van Nederland. Download de routebeschrijving van deze wandelroute en waan je een echte Bokkenrijder in de mooie bossen van Kerkrade.

Start- en eindpunt


Parkeerplaats Heyendallaan 82

Soort route


Wandelroute

Afstand


5,2 km

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt