Heerlen

Heerlen

Heerlen
Voor de echte stadservaring moet je in Heerlen zijn. Met steenkool werd de stad steenrijk, maar na de mijnsluiting begon de zoektocht naar een nieuwe identiteit. 

Je bewondert hier het oudste gebouw van Nederland en de nieuwste street art in dé mural-hoofdstad. Het is de stad van het Glaspaleis, het Tuschinski van het Noorden en het recent verrezen Maankwartier.

In het centrum ga je op koopjesjacht, bezoek je een museum, bioscoop of theater, pak je een terrasje op het Pancratiusplein of een van de vijf pleintjes. Ook ben je zo in het Aambos om een heerlijke wandeling te maken. Als centrum van Parkstad is Heerlen de perfecte uitvalsbasis om alles te ontdekken wat deze regio te bieden heeft.

Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Stadswandeling Heerlen

Tijdens deze stadswandeling van 3,8 km door het stadscentrum van Heerlen ontdek je hoe Heerlen zich ontwikkelde van een Romeinse Nederzetting tot de eigenzinnige en moderne stad van nu.
+4

Attracties in Heerlen

Overnachten in Heerlen

Eten en drinken in Heerlen

Evenementen en activiteiten in Heerlen

Routes in Heerlen