Toerisme Parkstad groeit

Parkstad is de snelst groeiende toeristische bestemming van Nederland. In 15 jaar van 0 naar 368 miljoen toeristische omzet. Er is dan ook veel ontwikkeld in korte tijd. Zoals het grootste indoor skidorp ter wereld, de langste wandeltrap van Nederland, de grootste woonboulevard van Europa, het eerste design museum van Nederland en de meest innovatieve én moderne dierentuin van Europa.

Parkstad is de groene oase van Zuid-Limburg

Maar ook één van de oudste abdijen van de Benelux, de grootste wereldtuinen van Nederland, het eerste National Geographic Theater van Europa, de nostalgische stoomtrein en de grootste Romeinse opgravingen van Nederland. Daarnaast vinden er jaarlijks allerlei sportieve en culturele activiteiten plaats. De regio wordt ook dé groene oase van Zuid-Limburg genoemd. Er zijn volop hellingbossen, beekdalen en plateaus afgewisseld met glooiende akkerbouw en imposante natuurparken. Deze groene oase loopt op natuurlijke wijze over in het prachtige Limburgse Heuvelland.

Tourism for Tomorrow Winner 2016

Op 7 april 2016 ontving Parkstad de Tourism for Tomorrow Award. Een onderscheiding van wereldformaat voor de transformatie die de 8 samenwerkende gemeenten in de voormalige Oostelijke Mijnstreek op korte tijd doormaakten. Die transformatiekracht van de regio reikt verder. Ook organisaties en tal van projecten dragen bij aan de ontwikkeling van Parkstad. 


Kijk op de website van VVV Zuid-Limburg voor onder meer attracties, evenementen, uitjes en overnachtingen.

Wereldse evenementen, prachtige natuur, bijzonder erfgoed, mega-attracties, veelzijdig cultureel aanbod: Dit Is Parkstad.