Rob Huppertz

Directeur GaiaZOO

  • Toerisme
  • Management
  • Innovatie & creativiteit
  • Communicatie & PR
Boek deze ambassadeur

Onze ambassadeurs delen graag hun verhaal. Ze zijn ter ere van de prijs eenmalig gratis te boeken.

Nu boeken

Vele verhalen maken samen Parkstad. Verhalen over groei en transformatie. Verhalen die te mooi zijn om niet te delen. Verhalen die bovendien maken dat Parkstad winnaar is van de Tourism for Tomorrow Award 2016. Bij verhalen horen mensen. Om de prijs te vieren heeft de regio belangrijke stakeholders uitgeroepen tot Parkstad Ambassadeur. Zij delen hun verhaal graag en zijn ter ere van de prijs eenmalig gratis te boeken. Waaronder Rob Huppertz.

Rob Huppertz is geboren en getogen Kerkradenaar. In zijn jeugd bestond Parkstad nog niet en was het ondenkbaar dat deze regio ooit te boek zou staan als beste toeristische bestemming ter wereld. Er was wel een openluchtzwembad gelegen in een bos- en waterrijk stukje groen omgeven door lelijke stedelijkheid als gevolg van de koortsachtige groei ten tijde van de kolenwinning. Door de sluiting van de mijnen en de massale werkloosheid leek de regio een kansloze toekomst tegemoet te gaan. Ondanks de ombouw tot een heus golfslagbad ging ook het zwembad failliet. In het voorjaar van 2005 opende echter -exact op deze locatie- GaiaZOO haar poorten. 

Na omzwervingen door diverse steden in Nederland als gevolg van studie en werk keerde Rob tegen al zijn verwachtingen in 2007 terug naar Kerkrade als directeur van deze inmiddels met awards overladen dierentuin. Samen met inmiddels vele andere attracties en infrastructurele verbeteringen is er een volledige omslag gemaakt: het lelijke eendje in Zuidoost Limburg is uitgegroeid tot een prachtige zwaan die met trots de naam Parkstad draagt. Ook de inwoners van de regio herontdekken de schoonheid van deze stad in een parkachtige setting. De toekomst is zonniger dan ooit…