Wethouder Lucassen benoemd tot Parkstad Ambassadeur

Nieuws - 10 April 2017

Op vrijdag 7 april 2017, precies een jaar na het winnen van de Tourism for Tomorrow Award 2016, zijn tal van Parkstedelingen gehuldigd tot Parkstad Ambassadeur. Onder hen wethouder Ramon Lucassen, portefeuillehouder Tourisme Parkstad, en Lex Nelissen, die ook wel bekend staat als de Nachtburgemeester van Heerlen. De huldigingen vonden plaats tijdens Dit is Parkstad Nacht; een evenement waarmee de attracties in Parkstad samen het winnen van de prijs vierden.

Nieuwe Parkstad Ambassadeurs

Gedeputeerde Geurts installeert wethouder Ramon Lucassen

In juni 2016 vond een feest plaats bij Mondo Verde om het winnen van de titel beste bestemming ter wereld samen te vieren. Spelers in het toeristische veld werden gehuldigd tot Parkstad Ambassadeur; een manier om hen te bedanken voor hun bijdrage aan de transformatie van de regio op 15 jaar tijd van 0 naar 368 miljoen euro toeristische omzet. Ook gedurende het jaar zijn de nodige ambassadeurs gehuldigd, waaronder auteur Marcia Luyten, Atzo Nicolai van DSM, Frits Schrouff van Heuschen & Schrouff en de generatie van morgen. Op 7 april 2017 kwamen in aanloop naar Dit is Parkstad Nacht de Parkstad Ambassadeurs bij Schunck* samen. Het moment werd door Eric Geurts, gedeputeerde Toerisme provincie Limburg, aangegrepen om de nieuwe portefeuillehouder Tourisme, wethouder Ramon Lucassen, te installeren tot Parkstad Ambassadeur.

ramon Lucassen ambassadeur

Wethouder Ramon Lucassen geeft doorkijk toekomst Parkstad

Nadat wethouder Lucassen zijn certificaat in ontvangst had genomen, huldigde hij een aantal nieuwe Parkstad Ambassadeurs. Hij bedankte hen voor hun positieve bijdrage aan het imago en de transformatie van Parkstad. Moedigde de nieuwe en aanwezige Parkstad Ambassadeurs aan om samen door te blijven bouwen en bijdragen aan de transformatie die zo eigen is voor de regio. Refereerde daarbij aan de organisatie van Dit is Parkstad Nacht als een voorbeeld van waar samenwerken toe kan leiden.

Lex Nelissen Parkstad

Gedeputeerde Geurts vraagt Lex Nelissen over Parkstad te waken

's Avonds bezocht Eric Geurts verschillende deelnemers aan Dit is Parkstad Nacht. Hij nam een kijkje bij het diner bij Schunck*, bezocht het Thermenmuseum en rodelde samen met Lex Nelissen in volle vaart in de Alpine Coaster bij SnowWorld Landgraaf naar beneden. Aansluitend mochten Lex Nelissen en Tim Stohr, SnowWorld Landgraaf, het Parkstad Ambassadeur certificaat in ontvangst nemen. Lex Nelissen, die ook wel bekend staat als de zogenaamde Nachtburgemeester van Heerlen (zie persbericht van 3 april), werd door de gedeputeerde gevraagd om tijdens Dit is Parkstad Nacht over de regio te waken.

Alpine Coaster Eric Geurts rodelen

Gedeputeerde Geurts bezoekt SnowWorld Klimpark tijdens Dit is Parkstad Nacht

Lex Nelissen nachtburgemeester

Zogenaamde Nachtburgemeester Lex Nelissen in de Alpine Coaster bij SnowWorld Landgraaf

Thermenmuseum Dit is Parkstad Nacht

Rondleiding Thermenmuseum door directeur en Parkstad Ambassadeur Hans Thuis

Tim Stohr SnowWorld Landgraaf

Lex Nelissen en Tim Stohr nemen Parkstad Ambassadeur certificaat in ontvangst

Ramon Lucassen bezoekt Kerkrade

Wethouder Lucassen bezocht GaiaZOO en de musea aan het Museumplein. Bij GaiaZOO huldigde hij Michelle Hollands en bedankte haar voor haar bijdrage aan Dit is Parkstad Nacht. Waar GaiaZOO directeur Rob Huppertz het certificaat al eerder in ontvangst mocht nemen, benadrukt Ramon Lucassen met het installeren van Michelle Hollands dat medewerkers van de attracties van onschatbare waarde zijn bij de ontwikkeling van de regio.

Michelle Hollands Lucassen GaiaZOO

Ramon Lucassen huldigt Michelle Hollands bij GaiaZOO tijdens Dit is Parkstad Nacht

Noud de Greef Parkstad Ambassadeur

Wethouder Lucassen met Parkstad Ambassadeur Noud de Greef bij Continium in Kerkrade

Noud de Greef Continium

 

Foto boven: Benoeming nieuwe Parkstad Ambassadeurs bij Schunck* op 7 april 2017


Alle nieuws