Persbericht: Kaartverkoop 'Dit is Parkstad Nacht' gestart

Nieuws - 21 March 2017

Kaartverkoop Dit is Parkstad Nacht van start

De kaartverkoop voor ‘Dit is Parkstad Nacht’ op vrijdag 7 april is van start. De eerste attractienacht in Limburg ooit. Een avond met exclusieve arrangementen waarmee tot in de late uurtjes unieke avonturen te beleven zijn op meer dan 15 locaties in Parkstad. Met ‘Dit is Parkstad Nacht’ vieren de attracties dat het precies een jaar geleden is dat Parkstad de Tourism for Tomorrow Award won. Daarnaast is deze historische datum een uitstekend moment om samen het nieuwe toeristische seizoen in te luiden.

Vue

Uniek avontuur bij meer dan 15 attracties Attracties in de regio bieden bezoekers op 7 vrijdag april - buiten de reguliere openingstijden om - exclusieve arrangementen aan. Een unieke manier om de attracties in Parkstad te beleven. Een stiltewandeling door de Schinveldse Bossen, een nachtelijke klimpartij bij SnowWorld Klimpark, een avondexpeditie bij GaiaZOO, Kasteel Hoensbroek ‘by night’, een proeverij der textuur bij SCHUNCK* of een Keltische fakkeltocht bij het BloteVoetenPark. Het is zomaar een greep uit de vele belevenissen van die nacht. Activiteiten die plaatsvinden in de verschillende Parkstad gemeenten; van Brunssum tot Heerlen en van Kerkrade tot Schinveld.

Start van het toeristisch seizoen

Gekozen is om de attractienacht op 7 april te organiseren. Een goed moment om het nieuwe toeristische seizoen in te luiden en bovendien de dag waarop het precies een jaar geleden is dat Parkstad werd uitgeroepen tot beste reisbestemming ter wereld en de Tourism For Tomorrow Award in ontvangst nam. Een prestigieuze prijs die de regio ondermeer won voor de duurzame, toeristische transformatie op 15 jaar tijd van 0 naar 368 miljoen euro en 5.800 voltijdse banen. Een transformatie die mede te danken is aan de samenwerking binnen de regio. Een samenwerking die dankzij de ‘Dit is Parkstad Nacht’ voor een groot publiek zichtbaar wordt. Een activiteit die mogelijk jaarlijks terugkeert.

Kaartverkoop van start

Op donderdag 16 maart is de kaartverkoop van start gegaan via ditisparkstadnacht.nl. Gezien de exclusiviteit van de arrangementen is vooraf reserveren gewenst. Daarnaast zijn er enkele attracties die voor een groter publiek geopend zijn. Alle activiteiten worden volledig georganiseerd door de attracties zelf. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door VVV Zuid-Limburg, Stadsregio Parkstad en provincie Limburg. Bezoekers ontvangen na afloop een kortingsboekje met aanbiedingen van de deelnemende attracties die ook nog na 7 april doorlopen.

Poster

 


Alle nieuws