Persbericht: Gedeputeerde installeert Nachtburgemeester Lex Nelissen

Nieuws - 3 April 2017

3 april 2017 - Op vrijdag 7 april bezoekt Eric Geurts, Gedeputeerde Toerisme provincie Limburg, de eerste attractienacht ooit in Limburg. Tijdens 'Dit is Parkstad Nacht' maakt de Gedeputeerde een rondgang langs verschillende attracties en installeert sleutelfiguren tot Parkstad Ambassadeur. Ook Lex Nelissen, ook wel de Nachtburgemeester van Heerlen genaamd, neemt een Parkstad Ambassadeur certificaat in ontvangst. Daarbij zal Eric Geurts hem vragen om over de attractienacht te waken

Groepsfoto

Beste bestemming

Op vrijdag 7 maart aanstaande is het één jaar geleden dat Parkstad door de World Travel & Tourism Council (WTTC) werd uitgeroepen tot beste bestemming ter wereld. De regio ontving de Tourism for Tomorrow Award 2016 voor de transformatie op 15 jaar tijd van 0 naar 368 miljoen euro toeristische omzet en 5.800 fulltime banen. Om dit te vieren vindt dit jaar op 7 april Dit is Parkstad Nacht plaats. Een avond waarop er bij meer dan 20 attracties in Parkstad van alles te beleven is. 

Sleutelfiguren

Op vrijdag 7 april bezoekt Eric Geurts verschillende locaties om de sleutelpersonen die hebben bijgedragen aan de totstandkoming van de attractienacht te huldigen als Parkstad Ambassadeur; hen bedanken voor hun positieve bijdrage aan het imago en de ontwikkeling van Parkstad. Tevens installeert hij deze avond de zogenaamde Nachtburgemeester van Heerlen, Lex Nelissen, tot ambassadeur. 

Bruggenbouwer

Het installeren van Lex Nelissen sluit aan bij de koers die na het winnen van de prijs is ingezet. Gedurende de afgelopen 12 maanden zijn tal van mensen, in en buiten de toeristische sector, tot Parkstad Ambassadeur geïnstalleerd. Lex Nelissen neemt op vrijdag 7 april om 21.00 uur het certificaat in ontvangst op de brug van SnowWorld Klimpark. De brug is symbolisch gekozen en sluit aan bij de benaming 'bruggenbouwer' die Lex Nelissen gebruikt om zichzelf te beschrijven. 

Lex Nelissen

Lex Nelissen werd geboren in Hoensbroek als mijnwerkerszoon, draaide op jonge leeftijd als DJ plaatjes, woonde lange tijd in Heerlen, was eigenaar van een discotheek, bestierde theater Luxor en was op tal van andere gebieden actief in de regio. Hoewel hij tegenwoordig niet meer in Heerlen woont, zien sommigen hem nog altijd als de Nachtburgemeester van Heerlen. Op 7 april, bij het overhandigen van het Parkstad Ambassadeur certificaat, zal Eric Geurts de Nachtburgemeester vragen om niet alleen over Heerlen maar over heel Parkstad te waken. 

Over Dit is Parkstad Nacht

Op vrijdag 7 april aanstaande vieren de attracties in Parkstad dat het precies een jaar geleden is dat de regio werd uitgeroepen tot beste reisbestemming ter wereld en de Tourism For Tomorrow Award in ontvangst nam. Een prestigieuze prijs die de regio ondermeer won voor de duurzame, toeristische transformatie op 15 jaar tijd van 0 naar 368 miljoen euro en 5.800 voltijdse banen. Een transformatie die mede te danken is aan de samenwerking binnen de regio. Een samenwerking die dankzij de Dit is Parkstad Nacht voor een groot publiek zichtbaar wordt en tevens het nieuwe toeristische seizoen inluidt. Een activiteit die mogelijk jaarlijks terugkeert. Kijk voor meer informatie over Dit is Parkstad Nacht op parkstad.nl. 
Dit is Parkstad Nacht wordt mede mogelijk gemaakt door VVV Zuid-Limburg, Stadsregio Parkstad en provincie Limburg. 


Alle nieuws