Economie Parkstad

In Parkstad werken 106.000 mensen bij bijna 15.000 bedrijven en instellingen. De regio zet in op het stimuleren van de sterke kanten van Parkstad. Speerpunten zijn nieuwe energie, toerisme en recreatie, zorg, financieel-administratieve dienstverlening en de ontwikkeling van het centrum van de regio: Heerlen-Centrum als centrum van Parkstad.

De cijfers bewijzen het: Parkstad loopt in

De regio die bestaat uit de gemeenten Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Nuth, Onderbanken, Simpelveld en Voerendaal heeft al ruim tien jaar een geleidelijk afnemend aantal inwoners. Parkstad wordt nogal eens afgeschilderde als 'kansloos'. Het zou kommer en kwel zijn! Ten onrechte. Want in Parkstad loopt de economische ontwikkeling ‘gewoon’ mee met de ontwikkeling elders. Sterker nog, Parkstad loopt in.

Economie in Parkstad in opmars

Terwijl het mijnverleden de regio qua opleidingsniveau en werkloosheid nog parten speelt, is Parkstad op een aantal terreinen in opmars. Zo is de werkloosheid (in UWV-termen: het aantal niet-werkende werkzoekenden) in Parkstad in 2011 als eerste Limburgse regio gedaald tot onder het niveau van voor de economische crisis die in 2008 begon. Deels heeft dat te maken met de bevolkingsdaling, maar tegelijk nemen sectoren als zorg en toerisme flink in kracht toe.

Kijk hier voor bedrijven in Parkstad en succesvolle voorbeeldprojecten

Logistiek economie Parkstad