Parkstad beste bestemming 2016

Parkstad is uitgeroepen tot de beste bestemming ter wereld 2016. Uit handen van de World Travel & Tourism Council (WTTC) ontving de regio de Tourism for Tomorrow award. Een prestigieuze prijs om trots op te zijn.

Tourism for Tomorrow Award:  de Oscar van de reisindustrie

Wereldwijd refereert men aan de WTTC awards als de Oscars van de reisindustrie. Niet eerder werd Nederland voor een WTTC award genomineerd. In totaal waren er 160 inschrijvingen uit 53 landen. Parkstad won de award en liet daarmee de overige twee kanshebbers, Swiss Parks Network in Zwitserland en V&A Waterfront in Kaapstad, achter zich. Een bijzondere prestatie. Temeer daar men bij dit bijzondere stukje Nederland nu niet meteen aan zon, zee en cocktails met parasolletjes denkt.

Toekomstambitie Parkstad

Parkstad is hèt succesvolle voorbeeld van hoe een regio kan groeien door te transformeren. De WTTC award is internationale erkenning om trots op te zijn. Een award om op te bouwen naar de toekomst toe. Zo zijn er vergevorderde plannen om op de Wilhelminaberg, de voormalige steenberg van de Staatsmijn, nieuwe attracties te ontwikkelen. Tevens wordt gewerkt aan de realisatie van een attractiepark dat jaarlijks miljoenen bezoekers naar de regio trekt. De aanleg een 26 kilometer lange Buitenring zorgt ervoor dat het toeristische aanbod in Parkstad nog beter met elkaar in verbinding staat en is tevens toegangspoort tot de (inter)nationale wegen. Daarnaast biedt de ring volop kansen voor verdere economische ontwikkelingen en samenwerkingen tussen de verschillende gemeenten.

Attracties, evenementen, cultuur, erfgoed en natuur: samen maken ze Parkstad tot de beste regio ter wereld!